ollaan oltu nätisti viime päivinä. Ollaan kävelty ilman kuonopantaa, pysäytys taktiikalla, eli kun hihna kiristyy matka tyssää. Oon aina ootellu siina sen aikaa että Rodi vilkasee minua, sitten jatkettu matkaa.

Ohitustreeniä ei täällä kyllä oikein saa. Onko mun lenkkeily ajat niin omituiset vai mistähän se johtuu ettei lenkillä ikinä törmätä muihin koiriin. Kyllä tällä seudulla ainakin paljon koiria asustaa.

Eilen oli glögitottis Haminassa. Eli kentällä oli tarjolla glögiä ja pipareita. Ohjattua tottista ei ollut, mutta lyhyt leikkimielinen tottis rata käytiin läpi. Radassa oli seuraamista pujotteluna, istuminen, hyppy, paikkamakuu ja luoksetulo. Meillä meni ihan kivasti =). Kaikki radan jotenkuten läpi onnistenuut sai koiran namitikun palkinnoksi. Puolitoista tuntia vietettiin kentällä ja Rodi sai hyvää rauhottumis harjotusta, kun muita koiria oli paikalla kovasti, mutta ei saanut leikkiä. Juttelin seuran koulutusvastaavan ja muutaman ohjaajan kanssa hakutreeneistä ja muutenkin koulutus jutuista. Tuli uusia ideoita jonkin verran. Kyselin jo lupaa mennä seuraamaan edistyneimmän hakuryhmän treenejä. Sais siellä vähän nähdä mistä on oikein kyse. Toivottivat terveetulleeksi. Huomenna ois jotkut autiotalo treenit, jospa sinne ehtis. Rodi pitäs nyt kyllä opettaa haukkumaan käskystä. Siihenkin saatiin neuvoja, katsotaan miten onnistuu.

Nyt siis treenauksen alla haukkuminen, eteenmeno, seisominen ja kaukokäskyt. Näitä otetaan tulevalla viikolla.

Isäntä tuli jus Rodin kassa lenkiltä ja keuhui että oli mennyt hienosti koko lenkki. Ei ollut kiskonut vaikka naapurin vanha narttu oli tullut vastaan, inissyt vaan. Ja oli joku keltaset liivit päällä juossut ohi eikä Rodi ollut senkään perään halunnut lähteä. =) Hyvä koira =)