Perjantaina oli tottistelut Haminassa. Isäntä lähti humputtelemaa joten heitettiin se Rodin kanssa kaupungille ja lähdettiin kohti haminaa ja treeni kenttää.Oltiinkin sitten jo penturyhmän alkaessa päikalla ja käytiin ootellessa vähän lenkillä. Niin ja treenattiin perusasentoa ja siinä pysymistä samalla kun  katsottiin penturyhmän treenejä.

Omat treenit aloitettiin luoksepäästävyydellä. Rodi oli oma iloinen itsensä häntä huiskuttaen. Vähän voisi rauhoittua. Meitä oli kentällä vaan kolme koirakkoa joten kaikki sujui nopeassa tahdissa. Seuraavaksi otettiin seuraamista. Rytminvaihdoksia käännöksiä oikeaan ja vasempaan tayskäännöksiä ja välillä perusasentoon pysähtymisiä. Samlla ohjaaja ampui kaksi laukausta. Rodi ei korvaansa niille heilauttanut. Seuraamiset sujui muutenkin  mallikkaaasti. Täyskäännöksiä oltiin kotona treenattu ja se näkyi. Ei se vielä täydellistä ollut, mutta osasi sentään heti lähteä takapuolelta kiertämään.

Seuraavaksi otettiin paikkamakuuta, jonka aikana kaksi häiriölaukausta. Hyvin meni! Sitten luoksetulo paikka makuulta... jooooo. Rodi pysyi hyvin kunnes viereinen koira hätiköi, tuli kuitenkin minun luokse. Vein takaisin paikalle. Sitten ensimmäisenä kutsuttiin Sakemanni toiselta reunalta ja Rodihan meni kanssa sinne kun kerran huudettiin. Eli tähän treeniä paljon. Menin sitten Rodin viereen siksi aikaa kun toinen koira huudettiin ja tehtiin lopuksi vielä oma luokse tulo.

Otettiin myös yhdet kokeilut liikkeestä istumaan, maahan ja seisomaan jäänneistä. Otin istu ja maahan jälkeen pari askelta eteen ja ne meni ihan kohtuu hyvin, harjoittelumäärään nähden. Seiso ei suju... mutta eipä sitä ole niiin kovin vielä treenattukaan edes asentona.

Uutena juttuna ROdille otettiin eteenmenoa. Ensin niin että yhdessä ROdin kanssa vietiin Hanska ja namia vähän kauemmas, tultiin takaisin, otettiin 15 askelta seuraamista ja siitä käsky eteen. Hyvi irtosi, mutta ei osannut heti juosta tarpeeksi pitkälle ja nuuskiskeli loppu matkan perille... meni kuitenkin. Toisella kertaa ohjaaja vei hanskan ja namit paikalle. sitten seuraaminen ja käsky eteen. Nyt sujui paremmin meni aikalailla suoraan nameille.

Lopuksi vielä vapaavalintaisia liikkeitä samalla kun ohjaaja ampui lisää häiriölaukauksia. Tehtiin ihan vaan seuraamisia ja käännöksiä ja perusasentoja.

Oli loppujen lopuksi hyvä treeni paljon asiaa ja uutta opittiin.

Metsä lenkillä sitten seuraavana päivänä otettiin eteenmenoja muutama. Hyvin meni, tosin kerran varasti. Lisäksi ollaan treenattu liikkeestä istumaan menoja lenkillä... ne alkaa pikkuhiljaa sujumaan paremmin.

Siinäpä sitä taas olikin. Lumesta ollaan nautittu. Nyt on ulkona oikein myräkkä...