Olin eilen Porvoossa Suski Mälsän tottis semppaa kuuntelemassa. Paljon tuli ajatuksia ja ideoita. Pidän SUskin tavasta kouluttaa. Hänen perus ajatuksensa siitä että ensin koiralle opetetaan ja sitten vasta koulutetaan sopii minulle. Eli ensin annetaan tarpeeksi apuja niin että liike onnistuu ja näin opetetaan koiraalle liike oikein, esim seuraaminen alusta asti tarkasti oikealla paikalla. Kun liike osataan koulutetaan apuja vähentämällä.

Rodin kanssa täytyy alkaa harjottelemaan myös viretilaa. Suski opettaa jo pennusta viretilaa niin että treenikentän reunalla sanoo innostavasti tottista tottista, ja sitten leikin varjolla lyhyt treeni niin että koiralla on hauskaa. Ja siihen nyt pyritään Rodin kanssa, lyhyitä hauskoja treenejä. Ja sitten opetellaan leikkimään... jos se onkin vaan minusta kiinni ettei Rodi oikein välitä leikkimisestä.

Seuraamisessa taidan kokeilla imutusta ja siitä sitten eteenpäin. lyhyitä pätkiä ensin! Täytyy värvätä toi isäntä kattomaan et Rodi on suorana anakin ekoille kerroille.

Maahan menoon palkka maahan rinnan eteen niin ei nouse käden perässä.

Eteenmeno saa jäädä nyt meillä vähän myöhemmäksi kun kaikkea muutakin tuli niin paljon. Noudon herjoittelu aletaan heti kun saan kapulan hankittua. Ennakoivat merkit vois olla kans ihan jees. Mietin niitä vielä. Ja siellä Porvoon upeessa liikkeessä on kauheesti kaikkee kivaa esim patukoita minne saa namia sisään... siinä on varmasti meille sopiva lelupalkka.

Laittelen tässä pikkuhiljaa kuvia tonne Picasaan eli jos paikalla olleita kiinnostaa niin laittaa mulle joko kommenttilootaanm oman sähköposti osotteen tai lähettää postia mulle harmaasusi82 at gmail.com