Kylläpä tulikin paljon uutta asiaa niin ohjaajalle kun koirallekin. Mentiin jälki-iltaan toisen koirakon kanssa samaa matkaa eli Rodi pääsi/joutui ensimmäistä kertaa autokyytiin yhdessä toisen koiran kanssa. Siellä sitä sitten istui kaksi innokasta koiruutta vieretysten farkun paksissa =). Matka meni ihan mukavasti. Rodi tuntui olevan jopa rauhallisempi kuin ollessaan yksin autossa. Kaveri kun komensi aina kun Rodi alkoi haukkumaan.

Perillä kaverukset tutustuivat innolla uusiin koira kavereihin ja olihan ne ihmisetkin ihan kivoja. Ensin kuunneltiin ja keskusteltiin kaikenlaista jälki hommista sekä päästiin seuraamaan osaavan koirakon toimintaa jäljellä. Samalla tulikin yksi Rodille uusi asia, mamma kun jätti pojan puuhun kiinne siksi aikaa kun tarkkailtiin koirakkoa jäljellä. Kyllä olikin riemu ylimmillään kun mamma tulikin takaisin eikä hyljännyt toista metsään =).

Seuraavaksi jokainen aloitteleva koira pääsi vuorollaan näyttämään innostuksensa. Rodin kanssa kokeiltiin toisena miten homma toimii. Koiran katsellessa piti ohjaajan lähteä tekemään suoraa jälkeä ja lopuksi piiloutua. Ja sitten ei muuta kun emäntää etsimään.

Rodilta homma sujui ihan hyvin, vaikka ilmavainulla ja nelivedollahan sieltä tultiin. Usko oli loppua puolessa välissä (nyt se mamma on kadonnut kokonaan!!!!), mutta kyllä se matka sieltä jatkui. Kun tuli toisen kerran stoppi niin oli poika osannut jo vähän haistella hajua maastakin. Sieltähän se emäntä sitten lopulta löytyi juurakon takaa. "Tuomio" oli että Rodi on rohkea poika, joka ei pelkää eikä vierasta tuntematontakaan ihmistä. Haluja työn tekoon on ja intoa piisaa, eli edellytyksiä jälki hommiin löytyy. Tultiin myös siihen tulokseen että Rodilla kannattaa alusta asti kokeilla jälkeä ilman ruokaa ja herkkuja, ihan vaan vaikka lelu palkaksi.

Kaverikin pärjäsi ihan hyvin ja päätettiin, että aletaan käymään samoissa jälki treeneissä. Tehdään sitten vaikka vielä viikonloppusin jälkeä keskenämme, kunhan päästään kunnolla jyvälle touhusta. Eli siinähän on jo aika hyvä treeni ohjelma: päivittäisten koulutustuokioiden lisäksi tiistaisin koirakoulu, torstaisin jälki ja viikonloppuna vielä yhdessä kaverin kanssa jälkeä tai jotain muuta mukavaa.

Uskon että me saatiin tästä jälki hommasta uusi mukava harrastus. Toivotaan että osaan tehdä siitä riittävän mielenkiintoista Rodillekin. Onneksi siltä näytti haluja hommaan löytyvän. Molemmille oli kuitenkin rankkaa oppia niin paljon uutta, joten taidan seurata koirani esimerkkiä ja painua pehkuihin. Toinen tossa jo tuhisee niin autuaasti että alkaa itselläkin silmä luppaamaan.