Rodi pääsee tänään kokeilemaan uutta juttua. Mennään jälki iltaan, jossa tutustutaan lajiin. Ohjaajalla (kirjoittaja) ei ole kyllä yhtään enempää kokemusta kuin koirallakaan, eli samalta viivalta lähdetään.

Kertoilempa tässä ensin vähän Rodin "koulutus"taustasta. Rodi tuli meille 10 viikon ikäisenä ja oli alusta asti oikein oppivainen poika. Itsepäisyyttäkin toki löytyy, mutta sopivassa määrin. Neljän kuukauden iässä päästiin sitten koirakouluun ja siellä ollaankin käyty ahkerasti joka viikko. Rodi on pysynyt hyvin kärryillä vaikka tämän kouluttajan toimintatavat muuttuvat sitä mukaa kun uutta tietoa ja taitoa koirankouluttamisesta kertyy. Tärkeintä meillä on kuitenkin kokoajan yhdessä tekeminen ja oleminen sekä hauskanpito. Olen yrittänyt vaihtelevalla menestyksellä pitää säännöllisesti (eli päivittäin) pieniä 10-15 min treenejä Rodin kanssa. Siihen täytyisi kyllä panostaa vielä vähän enemmän, sillä Rodista on tullut tottelevainen koirakoululainen mutta lenkkitottelevaisuudessa on vielä toivomisen varaa =).

Tiistaina koirakoulussa menikin tooooosi hyvin. Kyllä oli naama näkkärillä tunninjälkeen kun Rodi käyttäyty niin hienosti. Toivotaan että sama linja jatkuu ja että tämä jälki harrastus saisi myös hienon alun. Liikoja ei toki odoteta kun kerta on ensimmäinen molemmille.

Jälki kuulumiset sitten vähän myöhemmin. Ja kun ehdin niin teen Rodista oman sivun, missä kerrotaan vähän koiruudestataustoja.